Spekeskinke og brie salat med bringebærvinagrette
En god salat gjør seg både som frokost, lunsj og middag. Selv er jeg glad i en tradisjonell grønn salat, men det er alltid godt å prøve seg på noe mer spennende og kreativt.
Du trenger: (til salaten)
2 never crispsalat
1/4 rødløk
5 cm agurk
5 cherrytomater
2 skiver spekeskinke
40 g brie
Du trenger: (til vinagretten)
75 g bringebær
litt vann
2 ss hvitvinseddik
1 ss olivenolje
salt og pepper
Slik gjør du: (salaten)
Skyll og riv salaten i passe store deler. Kutt rødløk og agurk i tynne skiver og del cherrytomatene i to. Riv spekeskinken i litt mindre deler og del brien i små terninger. Bland og dander på en tallerken.
Slik gjør du: (vinagretten)
Ta en liten kjele og dekk bunnen med vann. Hell så bringebærene i kjelen og kok godt. Vannet gjør at bringebærene ikke svir seg i kjelen, og dersom du koker det godt vil vannet fordampe. Når dette har kokt i omtrent 4-5 minutter skal det siles, slik at vi slipper å ha bringebærfrøene i vinagretten. Nå skal du kun sitte igjen med en saus helt fri for klumper. Tilsett nå hvitvinseddik og olivenolje, og smak til med salt og pepper. Oppbevar i kjøleskap opp til en uke.
Håper det smaker!
Victoria Larsen
11.01.2017 kl.15:51