Spekeskinke og brie salat med bringebærvinagrette

En god salat gjør seg både som frokost, lunsj og middag. Selv er jeg glad i en tradisjonell grønn salat, men det er alltid godt å prøve seg på noe mer spennende og kreativt. 

Du trenger: (til salaten)

2 never crispsalat 

1/4 rødløk 

5 cm agurk 

5 cherrytomater 

2 skiver spekeskinke 

40 g brie


Du trenger: (til vinagretten)

75 g bringebær

litt vann

2 ss hvitvinseddik 

1 ss olivenolje 

salt og pepper

Slik gjør du: (salaten)

Skyll og riv salaten i passe store deler. Kutt rødløk og agurk i tynne skiver og del cherrytomatene i to. Riv spekeskinken i litt mindre deler og del brien i små terninger. Bland og dander på en tallerken. 

Slik gjør du: (vinagretten) 

Ta en liten kjele og dekk bunnen med vann. Hell så bringebærene i kjelen og kok godt. Vannet gjør at bringebærene ikke svir seg i kjelen, og dersom du koker det godt vil vannet fordampe. Når dette har kokt i omtrent 4-5 minutter skal det siles, slik at vi slipper å ha bringebærfrøene i vinagretten. Nå skal du kun sitte igjen med en saus helt fri for klumper. Tilsett nå hvitvinseddik og olivenolje, og smak til med salt og pepper. Oppbevar i kjøleskap opp til en uke. 

Håper det smaker!

#mat #godt #sunt #hjemmelaget
 

Én kommentar

Victoria Larsen

11.01.2017 kl.15:51

Ser jo kjempe godt ut! :)

Skriv en ny kommentar

Andrea Ramstad Aatlo

Andrea Ramstad Aatlo

21, Oslo

Jeg er en student som trives godt på kjøkkenet. Gjennom kunmat.blogg.no vil jeg dele noen av mine beste oppskrifter både til hverdag og fest! Ta gjerne kontakt på kunmat.blogg@gmail.com Følg meg på Instagram @kunmat.blogg

Kategorier

Arkiv

hits