Hjemmelaget potetmos med middag

En hjemmelaget potetmos er mye lettere å få til enn mange tror og når du lager den selv kan du få den akkurat som du vil! Jeg har laget en vanlig potetmos som er veldig god på smak. Jeg har servert potetmosen sammen med stekt indrefilet av svin og en blandet salat. Oppskriften er til en stor porsjon, så det er bare å gange opp med så mange men skal ha.Du trenger: 

3 store melene poteter*

1 dl fløte 

salt og pepper 

*Melene poteter er for eksempel mandelpotet, kerrs pink og pimpernell. Spør gjerne i butikken om du er usikker. Slik gjør du: 

Begynn med å skrelle alle potetene og del de i 8 biter. Det er smart å dele potetene i biter, for da blir koketiden mye kortere.  Kok så opp en kjele med saltet vann og ha potetbitene oppi. Sett ned varmen på kjelen så vannet holder seg rett under kokepunktet. Dersom du lar det koke eller fosskoke vil potetene raskt bli til en slags grøt. Når potetene er ferdig kokt heller du av vannet og lar potetene være igjen i kjelen. Hell oppi fløten og begynn å mose. Jeg brukte en spiralvisp til å mose mine poteter, men du kan bruke det meste. Unngå å bruke stavmikser, for da ender du opp med en seig potetmos, og det vil vi ikke ha. Sett så på varmen igjen og varm opp potetmosen mens du smaker til med salt og pepper etter eget ønske. 

Håper det smaker! 

#mat #hjemmelaget #godt 

Én kommentar

Victoria Larsen

16.07.2017 kl.14:37

Ser kjempe nydelig ut! :-)

Skriv en ny kommentar

Andrea Ramstad Aatlo

Andrea Ramstad Aatlo

22, Oslo

Mitt navn er Andrea Ramstad Aatlo - jeg er en 22 år gammel student som mener at mat er og blir kun mat! Her og på bloggen min finner du alt fra det enkleste enkle til det litt mer fjonge. Jeg håper du finner inspirasjon til din egen matlaging! Ta gjerne kontakt på kunmat.blogg@gmail.com Følg meg gjerne på Instagram @kunmat.blogg

Kategorier

Arkiv

hits